Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (Fransızca) Bölümü Hakkında

Kamu Yönetimi Bölümü 1988 yılına kadar Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin Bahçelievler yerleşkesinde hizmet vermiştir. Aynı yıl Ekim ayından itibaren, ülkemizde Fransızca eğitim veren ilk yüksek öğretim kurumu olma niteliğini kazanmıştır. 1988 yılında Fransız Dışişleri Bakanlığı ve 1989 yılında Fransız Ulusal Siyasal Bilimler Vakfı ile yapılan anlaşmaların ardından, bölümümüz 1989 yılında Fransa Büyükelçiliği'nin Tarabya'da bulunan "Yazlık Yalı"sına yerleşmiştir. 2012 yılında kurulan Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne bağlanan bölümümüz, yeni öğretim yılına Anadolu Hisarı yerleşkesinde başlamıştır.

Fransızca Kamu Yönetimi Bölümü, ilk mezunlarını 1992 yılı Temmuz ayında vermiştir. 2011-2012 öğretim yılında, yaklaşık 250 öğrencisi ve 3'ü Fransız olmak üzere 14 tam zamanlı öğretim üyesi bulunmaktadır. Ayrıca, her yıl Fransa'dan yetkin konuk öğretim üyeleri bölümümüzde ders vermektedirler.

Fransız Siyasal Çalışmalar Enstitüleri (Instituts d'Etudes Politiques, IEP) modelinde yapılanan Bölümümüzün, Fransa'daki siyaset bilimi alanında önemli kurumlarla öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları bulunmaktadır. Mezunlarımız, Fransız Hükümeti'nin ya da Avrupa Birliği'nin sağladığı burslarla yüksek lisans eğitimlerine devam etmek üzere ENA(Ecole Nationale d'Administration), IEP'ler ve Sorbonne gibi Fransa'nın saygın eğitim kurumlarına kabul edilmektedirler. Yakın zamanda, bazı Fransız yüksek öğretim kurumlarıyla çift diploma programlarına başlanılacaktır.

Bu sayfa Department of Political Science and Public Administration (French) tarafından en son 10.07.2019 15:56:05 tarihinde güncellenmiştir.